« terug naar vorige pagina

Afspraak maken

Telefonische afspraak maken

Voor een afspraak maken belt u tussen 8:00 – 16:00. Alleen van 10:00-10:30 en van 12:30-14:00 hebben we pauze en overleg. 

Telefoon: 024 696 3933

Online afspraak maken

Maak online een afspraak met uw huisarts of assistente. Een afspraak maken kan 24 uur per dag; deze afspraak komt direct in de agenda van uw huisarts te staan. U kunt de afspraak toevoegen aan uw eigen agenda en via de mail een bevestiging en herinnering ontvangen.

Het is niet altijd nodig dat u de praktijk bezoekt wanneer u een gezondheidsvraag heeft. Bij het maken van de online afspraak kunt u ook kiezen om een telefonisch consult of een beeldbelconsult te maken, ook wel videoconsult genoemd.  Bij een beeldbelconsult heeft u een gewoon consult met een zorgverlener van uw praktijk, zoals u dat gewend bent. U ziet de zorgverlener virtueel tegenover u zitten, in een beveiligde online omgeving. 

Online vragen stellen

Stel online – via een beveiligde verbinding – een vraag aan uw huisarts. Het is ook mogelijk om een bijlage mee te sturen. Zo hoeft u niet langs te gaan of te bellen. Ontvang vertrouwelijke berichten binnen 2 werkdagen van uw huisarts veilig in MijnGezondheid.net.

U dient zich hiervoor aan te melden bij het patiënten portaal MijnGezondheid.net, ontvangt u mogelijk een bevestigingsmail en herinnering van deze afspraak. U kunt via Mijngezondheid.net uw e-mailvoorkeuren aanpassen en u gemaakte afspraak terug vinden.

Naar MijnGezondheid.net

Ik wil meer informatie

Ik wil mij aanmelden  (Let op: postcode zonder spaties invoeren)

Terugbelverzoek

24/7 is onze digitale assistente beschikbaar. U kunt een terugbelverzoek indienen en onze assistente neemt op een door u gekozen moment contact met u op. 

Spreekuur

Voor het spreekuur kunt u een afspraak maken, de assistentes zullen u vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. Mocht u liever niet aan de assistentes willen melden waarvoor u komt, geeft u dan aan hoeveel tijd u nodig heeft of hoeveel problemen u wilt bespreken, we kunnen dan voldoende tijd inplannen.

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8.00 – 10:00 en tussen 10:30 – 12:30 uur. Wij vinden het prettig als u rekening zou kunnen houden met de genoemde tijden.

U kunt in de praktijk op alle werkdagen bloedprikken. Dit kan van 8:00 uur tot 10:00 uur. Hiervoor dient u wel een afspraak te maken.

De assistentes hebben een volledig eigen spreekuur, u kunt een afspraak maken voor o.a.: uitstrijkje, oren uitspuiten, wratjes aanstippen, gehoortest, hartfilmpje e.d.

Meer tijd nodig?

Een standaard afspraak bij de huisarts is 10 minuten. Heeft u meerdere klachten of meer tijd nodig? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Visites 

Visites worden alleen gereden op medische noodzaak, het niet beschikken over vervoer is geen medische indicatie. De assistente bepaalt samen met de huisarts of de visite dezelfde dag, met spoed of op een andere dag zal worden gemaakt. Indien een visite dezelfde werkdag noodzakelijk is verzoek wij u voor 10.00 te bellen zodat wij er rekening mee kunnen houden in de agenda’s.

Tarieven

Huisartsenzorg valt onder de basisverzekering van alle zorgverzekeraars. Het wordt niet alleen volledig vergoed, maar het gaat ook niet ten koste van uw eigen risico.

Indien echter gebruik wordt gemaakt van specialistische zorg, zoals laboratorium- of pathologisch onderzoek, dan ontvangt u hiervan een aparte rekening via uw zorgverzekeraar. Hier valt bijvoorbeeld een urinekweek en bloedonderzoek onder, maar ook het nakijken van een stukje huid.

Uw huisarts ontvangt per patiënt een vast bedrag per jaar (het zogenaamde abonnementstarief) en daarnaast een bedrag per verrichting (het verrichtingentarief). Het abonnementstarief is een vergoeding van uw zorgverzekeraar voor onze vaste lasten zoals huisvesting, personeel, ons computerinformatiesysteem, vervoer, kosten website enzovoorts.

Niet verschenen zonder bericht –  Niet verschenen op afspraak!

Het komt regelmatig voor dat patiënten een afspraak maken om vervolgens niet op het spreekuur te verschijnen. Hiermee gaat onnodig spreekuur tijd verloren. Deze verloren tijd gaat met name ten koste van andere patiënten, die ook graag een afspraak willen maken.
Als u de afspraak niet door kunt laten gaan vragen wij u (het liefst 24 uur) van tevoren de afspraak af te zeggen door te bellen naar 024 6963933. Een andere patiënt kan dan in uw plaats ingepland worden.

Wat gebeurt er wanneer u niet (tijdig) afzegt?

Bij niet opdagen zonder afzeggen krijgt u in uw medisch dossier een aantekening NVZB (Niet verschenen Zonder Bericht). Dit is voor alle medewerkers in de praktijk zichtbaar. Het No Show tarief bedraagt €15,00 bij een enkel consult en €30,00 bij een dubbel consult.
We sturen u een rekening per post. 
Gezien het feit, dat dit niet meer incidenteel gebeurt, maar te regelmatig, hebben wij ons genoodzaakt gezien, conform landelijke richtlijnen (LHV, Landelijke Huisartsenvereniging) deze regel in te voeren.

Beleid te laat komen / uitlopen spreekuur

Als u meer dan 10 minuten te laat komt op uw afspraak, zullen wij u verzoeken een nieuwe afspraak te maken. Hiermee kunnen wij (verder) uitlopen van het spreekuur voorkomen. Het kan zo zijn, dat u niet meteen geholpen wordt op de tijd dat u een afspraak heeft. Dit is gezien de aard van het huisartsenwerk helaas niet altijd te voorkomen. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Mocht u de huisarts willen consulteren voor een klacht, waarvoor u een uitgebreid consult nodig denkt te hebben, geef dat dan a.u.b. aan bij de assistente, zodat zij hiervoor extra tijd kan inplannen.