Nieuws in de praktijk

 • Om u nog beter van dienst te kunnen zijn maken we gebruik van een digitale assistente. Wanneer het druk is aan de telefoon krijgt u de keuze om een boodschap achterlaten op een bandje. U wordt dan teruggebeld volgens afspraak die u met de digitale assistente kunt maken. Wij willen wel uitdrukkelijk vermelden dat dit niet gebruikt kan worden voor spoed of wanneer u dezelfde dag een afspraak wilt maken. 

 • De 3de Covid-vaccinatie van 60-plussers en van mensen in zorginstellingen komt er op aanraden van de Gezondheidsraad. De vaccinatie van ouderen wordt gedaan door de GGD, huisartsen hebben geen rol in de uitvoering daarvan.

  Als u vragen heeft over  de derde COVID-vaccinatie, vragen wij u om te bellen naar de GGD op telefoonnummer 0800-7070 of digitaal via de site van het RIVM. Huisartsen kunnen geen vaccinaties voor patiënten regelen.

 •  

  eMJe consulente Alexandra Janssen

  • Alexandra is gespecialiseerd in het aanmeten van therapeutische elastische kousen en andere compressie hulpmiddelen
  • Onze consulente is ook gediplomeerd in het adviseren voor borstprothesen en bijbehorende lingerie
  • Woensdag vanaf 09.00 uur in de even weken zijn wij aanwezig in Mook Medisch Centrum, u kunt ons bellen op 0180 – 410299 voor een afspraak
  • Indien nodig komen wij ook kosteloos aan huis
  • eMJe heeft contracten met alle zorgverzekeraars
   eMJe elastische kousen & borstprothesen

   

 • Helaas is er een externe fout in de uitnodigingen van de griepvaccinaties en pneumokokken.

  Bent u  69 tot en met 73 jaar (d.w.z. geboren vanaf 1-1-1948 tot en met 31-12-1952) dan bent u welkom op dinsdag 19 oktober van 13:30-15:30 voor de pneumokokkenprik en de griepprik.

  Bent u ouder dan 73 of jonger dan 69 dan ontvangt u alleen een griepvaccinatie.

  Leeftijd Welke vaccinatie Wanneer
  ouder dan 73 of jonger dan 69 griepvaccinatie

  Dinsdag 19 oktober van 17:00 -19:00 uur

   of 

  donderdag 21 oktober van 17:00-19:00 uur

  van 69 tot/met 73 jaar  pneumokokken en griepvaccinatie dinsdag 19 oktober van 13:30 -15:30

  Deze vaccinaties zijn in ons nieuwe pand  Julianastraat 3 te Mook.

  Op woensdag 20 oktober is er alleen de mogelijkheid voor griepvaccinatie van 13:00 uur tot 14:00 uur in de Maasstaete

 • Per september 2021 ben ik gestart in het prachtig nieuwe pand van MC Mook. Ik ben 2 dagen werkzaam in de praktijk. Daarnaast werk ik ook als docent aan de afdeling eerstelijnsgeneeskunde in het Radboudumc. Ik heb veel plezier in de afwisseling van het werk als huisarts en wil me hard maken voor een goede samenwerking met andere medewerkers in de zorg. Ik woon in Nijmegen met mijn partner en 2 jonge kinderen. In mijn vrije tijd houd ik van wielrennen, wandelen, tuinieren en koken.

 • In de periode van 4-11 oktober worden de griepvaccinatie uitnodigingen weer verstuurd. 
  Voor meer informatie over de jaarlijkse griepprik, kunt u kijken op www.rivm.nl/griepprik of www.thuisarts.nl/griepprik.

  Wanneer u een uitnodiging hebt ontvangen dan kunt u de griepprik halen op:

  datum Tijd Plaats
  dinsdag 19 oktober van 17:00 – 19:00 uur praktijk Koningin Julianastraat 3A
  woensdag 20 oktober van 13:00 – 14:00 uur  Maasstaete 
  donderdag 21 oktober van 17:00 – 19:00 uur praktijk Koningin Julianastraat 3A

   

  Let op:
  Heeft u, of iemand in uw huishouden, klachten gerelateerd aan COVID-19 (Hoesten, (neus)verkoudheid en/of koorts) – Kom dan niet naar de praktijk op het genoemde tijdstip maar bel de assistente voor een alternatief prikmoment.

  Indien u het prettig vindt: voel u vrij om een mondkapje te dragen. Het dragen van mondkapjes is niet verplicht. Wij zorgen ervoor dat het vaccineren binnen de geldende RIVM richtlijnen gebeurt en vragen hiervoor wel uw medewerking.

 • In de periode van 4-11 oktober worden de pneumokokken vaccinaties ontvangen mensen van 69 tot en met 73 jaar (geboren vanaf 1-1-1948 tot en met 31-12-1952) een uitnodiging van de huisarts voor een gratis pneumokokkenprik.
  Voor meer informatie over de pneumokokken vaccinatie, kunt u kijken op www.rivm.nl/pneumokokken of www.thuisarts.nl/prik-tegen-pneumokokken.

  Wanneer u een uitnodiging hebt ontvangen dan kunt u de pneumokokken en griepprik tegelijkertijd halen op:

  datum Tijd Plaats
  dinsdag 19 oktober van 13:30-115:30 uur praktijk Koningin Julianastraat 3A

  Let op:
  Heeft u, of iemand in uw huishouden, klachten gerelateerd aan COVID-19 (Hoesten, (neus)verkoudheid en/of koorts) – Kom dan niet naar de praktijk op het genoemde tijdstip maar bel de assistente voor een alternatief prikmoment.

  Indien u het prettig vindt: voel u vrij om een mondkapje te dragen. Het dragen van mondkapjes is niet verplicht. Wij zorgen ervoor dat het vaccineren binnen de geldende RIVM richtlijnen gebeurt en vragen hiervoor wel uw medewerking.

 • Elselien Küpers is onze nieuwe huisarts, zij is werkzaam op de maandagen en donderdagen. 

 • Beste patiënten,

  Breg Braak heeft laten weten haar werk in Mook per 5 augustus 2021 te beëindigen. Ze wordt praktijkhouder in Nijmegen.

  “Ik wil u van harte bedanken voor al het vertrouwen die u mij gegeven heeft, door uw gezondheidsvragen met mij te delen. Ik ben u dankbaar dat ik uw dokter mocht zijn en ik hoop dat u zich voldoende gesteund en geholpen voelde. Ik wens u het allerbeste en veel gezondheid toe.”

  Wij wensen haar veel succes bij haar nieuwe uitdaging. Ondertussen zijn we druk op zoek naar een geschikte opvolger. Zodra we die gevonden hebben maken we dit bekend via onze website.

  Met vriendelijke groet, mede namens Breg Braak,

  Yuri Fisscher en Meike Reijnen , huisartsen Medisch Centrum Mook.

 • Dinsdag 22 juni is het zover en open wij de deuren van ons nieuwe pand op de Koningin Julianastraat 3! We zien er naar uit naar de extra ruimte en naar de nieuwe voorzieningen  waar we u nog beter kunnen ontvangen! Wij vragen uw begrip voor de extra drukte die dit met zich meebrengt.

   

 • De verbouwing vordert gestaag en het einde is in zicht! En er is een voorzichtige planning. De in gebruik name van het gebouw staat gepland voor het huisartsengedeelte op 22 juni! Vanaf die dag hopen we de patiënten in de nieuwbouw mogen te ontvangen. 

 • Mensen met een medische aandoening, die jaarlijks in aanmerking komen voor een griepvaccinatie, worden vanaf donderdag 6 mei gefaseerd uitgenodigd voor een coronavaccinatie. Het gaat om mensen geboren tussen 1961 en 2003. Deze groep ontvangt de komende weken een uitnodiging.

  Binnen 2 tot 3 weken kan het merendeel van deze groep een afspraak inplannen bij de GGD. Mensen worden verspreid over het land uitgenodigd. De uitnodiging is persoonlijk en niet overdraagbaar. Alleen na ontvangst van de brief met de code kan een afspraak gemaakt worden bij de GGD. Het is heel belangrijk om de persoonlijke uitnodiging mee te nemen naar de afspraak.
  Deze groep krijgt bij de GGD het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna.

  Zie voor meer informatie: Eerste mensen met medisch risico uitgenodigd voor vaccinatie

  Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid
  De huisarts heeft geen invloed op de voorkeur voor bepaalde vaccinaties.

 • Eind april ontvangen de patiënten met geboortejaar 1958 tm 1960 een uitnodiging voor een Covid vaccinatie. Deze vaccinatie is met het AstraZeneca vaccin en zal plaats vinden in de middag van 12 mei in het Moks café.

  Helaas is het niet mogelijk de tijden van vaccinatie aan te passen. Ook is het niet mogelijk een ander merk vaccin te ontvangen.

  De tweede vaccinatie is gepland op woensdag 14 juli in de ochtend. Het tijdstip staat in de eerste uitnodiging. 

  Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

  In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. 

  Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 • Tweede Covid-vaccinatie 12 mei -> aanpassing in tijdschema

  De mensen die in februari de eerste vaccinatie hebben ontvangen, ontvangen op 12 mei de tweede vaccinatie. Eind april ontvangt u hiervoor een nieuwe uitnodiging met een nieuw tijdschema, deze vaccinatie ronde zal in de ochtend plaats vinden. Helaas is het niet mogelijk het tijdstip aan te passen. 

  Uiteraard staat onze patiëntenzorg voorop. We plannen het vaccineren zo in dat dit spoedig en goed kan plaatsvinden, naast de zorg voor al onze patiënten.

  Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

  In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. 

  Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 • Vragen AstraZeneca

  Wanneer u vragen heeft over AstraZeneca willen wij u verwijzen naar berichtgeving op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u bellen met het landelijk publieksinformatienummer 0800 -1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).

  Meer informatie

 • Vaccinatie in onze praktijk start week 8:

  Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De komende tijd zullen wij zo snel als de organisatie in de praktijk en de vaccinvoorraad dat toelaat een specifieke groep patiënten gaan vaccineren.

  Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat deze vaccinatie door de huisarts op dit moment alleen is voor:

  • mensen geboren in 1956 en 1957
  • 2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:
   1. mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)
   2. mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)

  Alle bij ons bekende patiënten uit deze groepen ontvangen uiterlijk 18 februari een uitnodiging voor vaccinatie. Alleen wanneer u tot één van deze groepen behoort en op 19 februari nog geen uitnodiging heeft ontvangen, kunt u hierover contact opnemen met de praktijk.
  Het is alleen mogelijk afspraken af te melden, verzetten of ruilen is niet mogelijk. 

  Voor alle andere patiënten geldt: op dit moment kunnen wij niet anders dan u om geduld vragen. Wij weten niet wanneer u aan de beurt bent voor vaccinatie.

  Uiteraard staat onze patiëntenzorg voorop. We plannen het vaccineren zo in dat dit spoedig en goed kan plaatsvinden, naast de zorg voor al onze patiënten.

  Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

  In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. 

  Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 • Geraakt door corona?

  Je staat er niet alleen voor. Wij zijn er voor jou.

  Blijf niet zitten met je zorgen. Neem contact op voor een luisterend oor, praktische hulp, advies of ondersteuning. Onze professionals en speciaal opgeleide vrijwilligers zijn er voor jou. Je kunt vrijblijvend contact opnemen met synthese, thuis in je wijk.

  Telefoon: 0478-517300
  Mail: info@synthese.nl

 • Voor algemene vragen over het coronavirus of over de vaccinatiestrategie kunt u terecht op de website

  www.coronavaccinatie.nl

  of bellen naar het algemene informatienummer 0800-1351.

 • 9 februari 2021

  De sneeuw en kou maakt de voortgang van de bouw moeilijker. Maar we hopen nog steeds eind mei te kunnen verhuizen.

   

  De nieuwbouw vordert gestaag! Hoewel we niet kunnen wachten om te verhuizen moeten we toch nog even geduld hebben. Zie hier het filmpje van het dak en metselwerk.

  Nieuwbouw dak en metselwerk 

 • Ondanks berichten in de media zal de tweede vaccinatieronde op 14 juli niet eerder gaan plaats vinden. Het vaccin is Astra Zeneca.

 • DementieNet heeft als doel zorgprofessionals te verbinden en zo de dementielast voor alle betrokkenen te verlichten. Dat doen we door zorg te organiseren in een lokaal netwerk rond patiënten. Zij overleggen samen met de zorgverleners binnen het bredere netwerk en stemmen de zorg perfect af op de behoeften van de patiënt. Dankzij deze persoonlijke aanpak kunnen patiënten langer thuis wonen en krijgen we allemaal meer grip op dementie.

  Wat betekent dit voor patiënten & hun naasten?

  • Dementiezorg dicht bij huis.
  • Betrokkenheid bij besluitvorming rond zorg en behandeling.
  • Lichtere dementielast.
  • Meer grip op dementie.

  Zie voor meer info: DementieNet

  Lees meer

 • Wie vitamine D slikt, heeft een kleinere kans op een coronabesmetting en wie toch ziek wordt, heeft een minder ernstig ziekteverloop. Dit stellen wetenschappers, artsen, en hoogleraren immunologie, zo meldt Algemeen Dagblad.

  Lees het hele artikel op: Nationalezorggids.nl

  Publicatiedatum: 28-10-2020

 • Hoge bloeddruk verhoogt het risico op een hartinfarct, beroerte of hartfalen

  Een internationaal team van wetenschappers heeft een van de oorzaken van primaire hypertensie of hoge bloeddruk ontdekt.

   

  Lees het hele artikel op: Zorgkrant.nl

  Publicatiedatum: 11-11-2020