Nieuws in de praktijk

 • Beste patiënten,

  Breg Braak heeft laten weten haar werk in Mook per 5 augustus 2021 te beëindigen. Ze wordt praktijkhouder in Nijmegen.

  “Ik wil u van harte bedanken voor al het vertrouwen die u mij gegeven heeft, door uw gezondheidsvragen met mij te delen. Ik ben u dankbaar dat ik uw dokter mocht zijn en ik hoop dat u zich voldoende gesteund en geholpen voelde. Ik wens u het allerbeste en veel gezondheid toe.”

  Wij wensen haar veel succes bij haar nieuwe uitdaging. Ondertussen zijn we druk op zoek naar een geschikte opvolger. Zodra we die gevonden hebben maken we dit bekend via onze website.

  Met vriendelijke groet, mede namens Breg Braak,

  Yuri Fisscher en Meike Reijnen , huisartsen Medisch Centrum Mook.

 • Dinsdag 22 juni is het zover en open wij de deuren van ons nieuwe pand op de Koningin Julianastraat 3! We zien er naar uit naar de extra ruimte en naar de nieuwe voorzieningen  waar we u nog beter kunnen ontvangen! Wij vragen uw begrip voor de extra drukte die dit met zich meebrengt.

   

 • De verbouwing vordert gestaag en het einde is in zicht! En er is een voorzichtige planning. De in gebruik name van het gebouw staat gepland voor het huisartsengedeelte op 22 juni! Vanaf die dag hopen we de patiënten in de nieuwbouw mogen te ontvangen. 

 • Mensen met een medische aandoening, die jaarlijks in aanmerking komen voor een griepvaccinatie, worden vanaf donderdag 6 mei gefaseerd uitgenodigd voor een coronavaccinatie. Het gaat om mensen geboren tussen 1961 en 2003. Deze groep ontvangt de komende weken een uitnodiging.

  Binnen 2 tot 3 weken kan het merendeel van deze groep een afspraak inplannen bij de GGD. Mensen worden verspreid over het land uitgenodigd. De uitnodiging is persoonlijk en niet overdraagbaar. Alleen na ontvangst van de brief met de code kan een afspraak gemaakt worden bij de GGD. Het is heel belangrijk om de persoonlijke uitnodiging mee te nemen naar de afspraak.
  Deze groep krijgt bij de GGD het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna.

  Zie voor meer informatie: Eerste mensen met medisch risico uitgenodigd voor vaccinatie

  Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid
  De huisarts heeft geen invloed op de voorkeur voor bepaalde vaccinaties.

 • Eind april ontvangen de patiënten met geboortejaar 1958 tm 1960 een uitnodiging voor een Covid vaccinatie. Deze vaccinatie is met het AstraZeneca vaccin en zal plaats vinden in de middag van 12 mei in het Moks café.

  Helaas is het niet mogelijk de tijden van vaccinatie aan te passen. Ook is het niet mogelijk een ander merk vaccin te ontvangen.

  De tweede vaccinatie is gepland op woensdag 14 juli in de ochtend. Het tijdstip staat in de eerste uitnodiging. 

  Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

  In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. 

  Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 • Tweede Covid-vaccinatie 12 mei -> aanpassing in tijdschema

  De mensen die in februari de eerste vaccinatie hebben ontvangen, ontvangen op 12 mei de tweede vaccinatie. Eind april ontvangt u hiervoor een nieuwe uitnodiging met een nieuw tijdschema, deze vaccinatie ronde zal in de ochtend plaats vinden. Helaas is het niet mogelijk het tijdstip aan te passen. 

  Uiteraard staat onze patiëntenzorg voorop. We plannen het vaccineren zo in dat dit spoedig en goed kan plaatsvinden, naast de zorg voor al onze patiënten.

  Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

  In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. 

  Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 • Vragen AstraZeneca

  Wanneer u vragen heeft over AstraZeneca willen wij u verwijzen naar berichtgeving op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u bellen met het landelijk publieksinformatienummer 0800 -1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).

  Meer informatie

 • Vaccinatie in onze praktijk start week 8:

  Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De komende tijd zullen wij zo snel als de organisatie in de praktijk en de vaccinvoorraad dat toelaat een specifieke groep patiënten gaan vaccineren.

  Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat deze vaccinatie door de huisarts op dit moment alleen is voor:

  • mensen geboren in 1956 en 1957
  • 2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:
   1. mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)
   2. mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)

  Alle bij ons bekende patiënten uit deze groepen ontvangen uiterlijk 18 februari een uitnodiging voor vaccinatie. Alleen wanneer u tot één van deze groepen behoort en op 19 februari nog geen uitnodiging heeft ontvangen, kunt u hierover contact opnemen met de praktijk.
  Het is alleen mogelijk afspraken af te melden, verzetten of ruilen is niet mogelijk. 

  Voor alle andere patiënten geldt: op dit moment kunnen wij niet anders dan u om geduld vragen. Wij weten niet wanneer u aan de beurt bent voor vaccinatie.

  Uiteraard staat onze patiëntenzorg voorop. We plannen het vaccineren zo in dat dit spoedig en goed kan plaatsvinden, naast de zorg voor al onze patiënten.

  Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

  In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. 

  Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 • Geraakt door corona?

  Je staat er niet alleen voor. Wij zijn er voor jou.

  Blijf niet zitten met je zorgen. Neem contact op voor een luisterend oor, praktische hulp, advies of ondersteuning. Onze professionals en speciaal opgeleide vrijwilligers zijn er voor jou. Je kunt vrijblijvend contact opnemen met synthese, thuis in je wijk.

  Telefoon: 0478-517300
  Mail: info@synthese.nl

 • Voor algemene vragen over het coronavirus of over de vaccinatiestrategie kunt u terecht op de website

  www.coronavaccinatie.nl

  of bellen naar het algemene informatienummer 0800-1351.

 • 9 februari 2021

  De sneeuw en kou maakt de voortgang van de bouw moeilijker. Maar we hopen nog steeds eind mei te kunnen verhuizen.

   

  De nieuwbouw vordert gestaag! Hoewel we niet kunnen wachten om te verhuizen moeten we toch nog even geduld hebben. Zie hier het filmpje van het dak en metselwerk.

  Nieuwbouw dak en metselwerk 

 • Ondanks berichten in de media zal de tweede vaccinatieronde op 14 juli niet eerder gaan plaats vinden. Het vaccin is Astra Zeneca.

 • DementieNet heeft als doel zorgprofessionals te verbinden en zo de dementielast voor alle betrokkenen te verlichten. Dat doen we door zorg te organiseren in een lokaal netwerk rond patiënten. Zij overleggen samen met de zorgverleners binnen het bredere netwerk en stemmen de zorg perfect af op de behoeften van de patiënt. Dankzij deze persoonlijke aanpak kunnen patiënten langer thuis wonen en krijgen we allemaal meer grip op dementie.

  Wat betekent dit voor patiënten & hun naasten?

  • Dementiezorg dicht bij huis.
  • Betrokkenheid bij besluitvorming rond zorg en behandeling.
  • Lichtere dementielast.
  • Meer grip op dementie.

  Zie voor meer info: DementieNet

  Lees meer

 • Wie vitamine D slikt, heeft een kleinere kans op een coronabesmetting en wie toch ziek wordt, heeft een minder ernstig ziekteverloop. Dit stellen wetenschappers, artsen, en hoogleraren immunologie, zo meldt Algemeen Dagblad.

  Lees het hele artikel op: Nationalezorggids.nl

  Publicatiedatum: 28-10-2020

 • Hoge bloeddruk verhoogt het risico op een hartinfarct, beroerte of hartfalen

  Een internationaal team van wetenschappers heeft een van de oorzaken van primaire hypertensie of hoge bloeddruk ontdekt.

   

  Lees het hele artikel op: Zorgkrant.nl

  Publicatiedatum: 11-11-2020