Nieuws in de praktijk

 • De nieuwbouw vordert gestaag! Hoewel we niet kunnen wachten om te verhuizen moeten we toch nog even geduld hebben. Zie hier het filmpje van het dak en metselwerk.

  Nieuwbouw dak en metselwerk 

 • Vanaf 18 maart 2020 zal onze praktijk alleen telefonisch te bereiken zijn. Dit om de kans op besmetting corona-virus zo klein mogelijk te houden.

  Er zal geen bloed geprikt worden. Er worden alleen afspraken gepland voor spoedeisende zaken. De assistente of huisarts zal deze beoordeling maken aan de telefoon.

  Alle planbare zorg zoals afspraken bij praktijkondersteuners, assistenten en huisartsen worden verplaatst. Denk daarbij aan controle-afspraken, langer bestaande en niet-spoedeisende klachten. Mocht u een afspraak gepland hebben staan dan wordt u zo spoedig mogelijk gebeld om deze afspraak te verplaatsen.

  Houd er rekening mee dat de wachttijden aan de telefoon bij de huisarts en huisartsenpost momenteel langer kan zijn dan u gewend bent. Via de website thuisarts.nl kunnen een deel van uw vragen al beantwoord worden.

  Voor algemene vragen over het Coronavirus neem contact op met de GGD/RIVM 0800-1351 of kijk voor meer informatie op de websites van het RIVM of de GGD. Hier vindt u de meest recente informatie en antwoord op heel veel vragen.

  Neem telefonisch contact op met de huisarts als u alle volgende punten met ja kan beantwoorden.

  • Ik heb koorts (temperatuur boven 38 graden).
  • Ik ben kortademig/benauwd.
  • Ik voel me ziek.

  Kunt u niet alle 3 de punten met ja beantwoorden of heeft u last van verkoudheid of hoesten dan kan de huisarts u waarschijnlijk niet helpen. U kunt thuis uitzieken.

  Bent u ouder dan 75 jaar of heeft u andere aandoeningen zoals COPD neem dan wel contact op met uw huisarts als u één of meerdere van bovenstaande punten met ja kan beantwoorden.

 • DementieNet heeft als doel zorgprofessionals te verbinden en zo de dementielast voor alle betrokkenen te verlichten. Dat doen we door zorg te organiseren in een lokaal netwerk rond patiënten. Zij overleggen samen met de zorgverleners binnen het bredere netwerk en stemmen de zorg perfect af op de behoeften van de patiënt. Dankzij deze persoonlijke aanpak kunnen patiënten langer thuis wonen en krijgen we allemaal meer grip op dementie.

  Wat betekent dit voor patiënten & hun naasten?

  • Dementiezorg dicht bij huis.
  • Betrokkenheid bij besluitvorming rond zorg en behandeling.
  • Lichtere dementielast.
  • Meer grip op dementie.

  Zie voor meer info: DementieNet

  Lees meer

 • Wie vitamine D slikt, heeft een kleinere kans op een coronabesmetting en wie toch ziek wordt, heeft een minder ernstig ziekteverloop. Dit stellen wetenschappers, artsen, en hoogleraren immunologie, zo meldt Algemeen Dagblad.

  Lees het hele artikel op: Nationalezorggids.nl

  Publicatiedatum: 28-10-2020

 • Hoge bloeddruk verhoogt het risico op een hartinfarct, beroerte of hartfalen

  Een internationaal team van wetenschappers heeft een van de oorzaken van primaire hypertensie of hoge bloeddruk ontdekt.

   

  Lees het hele artikel op: Zorgkrant.nl

  Publicatiedatum: 11-11-2020