Nieuws in de praktijk

 • Op dinsdag 28 mei organiseert Ixta Noa een thema bijeenkomst over Open durven zijn over je kwetsbaarheid. Kijk voor meer informatie op de link:  Themabijeenkomst over open durven zijn over je kwetsbaarheid in Molenhoek Ixta Noa 28 mei 2024

 • Samen staan we sterker, de rouwgroep is onderdeel van Sterker sociaal werk. Kijk voor meer informatie op de volgende link: Rouwgroep verlies partner of kijk op de website: sterker.nl

 • Gebruik je 5 of meer medicijnen of ben je 70 jaar of ouder? Dan is een medicatiebeoordeling handig.

  Een medicatiebeoordeling is een gesprek met je apotheker over je medicijnen. Je kijkt samen met de apotheker of jouw medicijngebruik beter en makkelijker kan. Ook als je al heel lang dezelfde medicijnen gebruikt is een medicatiebeoordeling zinvol. Het lichaam verandert namelijk wanneer je ouder wordt. Hierdoor kunnen medicijnen anders werken en ook sneller een bijwerking geven. De apotheker kijkt of de dosering van je medicijnen nog goed is en werkt hierbij samen met jouw huisarts.

  Je apotheker bespreekt de volgende vragen met je:
  •             Waarvoor zijn de medicijnen voorgeschreven?
  •             Werken alle medicijnen nog goed?
  •             Zijn alle medicijnen nog nodig?
  •             Bespreken van de bijwerkingen van medicijnen
  •             Zijn er verbeteringen mogelijk?
  •             Kan het innameschema makkelijker?
  •             Zijn er tips voor het innemen van medicijnen?
  •             Zijn je zelfzorgproducten veilig bij je medicijnen?

  Een medicatiebeoordeling wordt in de meeste gevallen 1x per jaar vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten kunnen wel eerst van het eigen risico af gaan. De vergoeding verschilt per zorgverzekering.  Het apotheekteam zoekt dit graag voor je op.

  Wil je een medicatiebeoordeling, neem contact op met de Service Apotheek Malden (024 358 24 18) of De Vuursteen (024 388 04 11).

 • Nieuwe werknemers: Alexandra en Lotte.

  Alexandra is onze nieuwe doktersassistente, zij komt per 1 februari ons team versterken!

  Lotte komt als praktijkondersteuner de taken van Lilian ondersteunen en zal zich met enthousiasme storten op de diabetes- en CVRM-zorg en Astma en COPD. Met ervaring uit zowel het ziekenhuis als een andere huisartsenpraktijk kijkt ze er enorm naar uit om een gezellige en productieve tijd in de praktijk te hebben!

  Monique heeft ons na 14 jaar verlaten en is nu van haar pensioen aan t genieten!

 • Begin oktober  worden de griepvaccinatie uitnodigingen weer verstuurd. 
  Voor meer informatie over de jaarlijkse griepprik, kunt u kijken op www.rivm.nl/griepprik of www.thuisarts.nl/griepprik.

  Wanneer u een uitnodiging hebt ontvangen dan kunt u de griepprik halen op:

  datum Tijd Plaats
  dinsdag 24 oktober van 14:00 – 18:00 uur  Praktijk:
  Koningin Julianastraat 3A
  woensdag 25 oktober van 13:00 – 14:00 uur  Maasstaete 
       

  • Als u verhinderd bent op deze dag, is er op 15 november 2023 een tweede mogelijkheid om de griepprik te krijgen, tussen 14:00-15:00 uur.
  • U krijgt de griepprik in uw bovenarm. Draag daarom kleren waarbij u gemakkelijk uw bovenarm bloot kunt maken.

   

  Let op:

  U kunt alleen gevaccineerd worden als u de uitnodigingsbrief bij u heeft, lees deze alstublieft nauwkeurig. Als u meent ten onrechte geen uitnodiging te hebben ontvangen graag telefonisch contact opnemen met de praktijk.

   

 • In de avond, nacht, weekend en feestdagen hanteren (dienst)apotheken een hoger tarief voor de afhandeling van het recept van patiënten. Naast de prijs voor uw medicijn betaalt u een tarief voor de zorg van de apotheek. Dienstapotheken werken zonder winstoogmerk. Daarom rekenen zorgverzekeraars en dienstapotheken sinds 2014 de kostprijs voor zorg van de dienstapotheek. Dit ‘kostprijstarief’ is hoger dan het tarief dat uw gewone openbare apotheek berekent. Dat komt omdat de dienstapotheek hogere personeelskosten heeft – vanwege werktijden in avond-, nacht- en weekenduren. En omdat de dienstapotheek de kosten met een veel lager aantal recepten moet terugverdienen.