Nieuws in de praktijk

  • Gebruik je 5 of meer medicijnen of ben je 70 jaar of ouder? Dan is een medicatiebeoordeling handig.

    Een medicatiebeoordeling is een gesprek met je apotheker over je medicijnen. Je kijkt samen met de apotheker of jouw medicijngebruik beter en makkelijker kan. Ook als je al heel lang dezelfde medicijnen gebruikt is een medicatiebeoordeling zinvol. Het lichaam verandert namelijk wanneer je ouder wordt. Hierdoor kunnen medicijnen anders werken en ook sneller een bijwerking geven. De apotheker kijkt of de dosering van je medicijnen nog goed is en werkt hierbij samen met jouw huisarts.

    Je apotheker bespreekt de volgende vragen met je:
    •             Waarvoor zijn de medicijnen voorgeschreven?
    •             Werken alle medicijnen nog goed?
    •             Zijn alle medicijnen nog nodig?
    •             Bespreken van de bijwerkingen van medicijnen
    •             Zijn er verbeteringen mogelijk?
    •             Kan het innameschema makkelijker?
    •             Zijn er tips voor het innemen van medicijnen?
    •             Zijn je zelfzorgproducten veilig bij je medicijnen?

    Een medicatiebeoordeling wordt in de meeste gevallen 1x per jaar vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten kunnen wel eerst van het eigen risico af gaan. De vergoeding verschilt per zorgverzekering.  Het apotheekteam zoekt dit graag voor je op.

    Wil je een medicatiebeoordeling, neem contact op met de Service Apotheek Malden (024 358 24 18) of De Vuursteen (024 388 04 11).

  • Nieuwe werknemers: Alexandra en Lotte.

    Alexandra is onze nieuwe doktersassistente, zij komt per 1 februari ons team versterken!

    Lotte komt als praktijkondersteuner de taken van Lilian ondersteunen en zal zich met enthousiasme storten op de diabetes- en CVRM-zorg en Astma en COPD. Met ervaring uit zowel het ziekenhuis als een andere huisartsenpraktijk kijkt ze er enorm naar uit om een gezellige en productieve tijd in de praktijk te hebben!

    Monique heeft ons na 14 jaar verlaten en is nu van haar pensioen aan t genieten!

  • Begin oktober  worden de griepvaccinatie uitnodigingen weer verstuurd. 
    Voor meer informatie over de jaarlijkse griepprik, kunt u kijken op www.rivm.nl/griepprik of www.thuisarts.nl/griepprik.

    Wanneer u een uitnodiging hebt ontvangen dan kunt u de griepprik halen op:

    datum Tijd Plaats
    dinsdag 24 oktober van 14:00 – 18:00 uur  Praktijk:
    Koningin Julianastraat 3A
    woensdag 25 oktober van 13:00 – 14:00 uur  Maasstaete 
         

    • Als u verhinderd bent op deze dag, is er op 15 november 2023 een tweede mogelijkheid om de griepprik te krijgen, tussen 14:00-15:00 uur.
    • U krijgt de griepprik in uw bovenarm. Draag daarom kleren waarbij u gemakkelijk uw bovenarm bloot kunt maken.

     

    Let op:

    U kunt alleen gevaccineerd worden als u de uitnodigingsbrief bij u heeft, lees deze alstublieft nauwkeurig. Als u meent ten onrechte geen uitnodiging te hebben ontvangen graag telefonisch contact opnemen met de praktijk.

     

  • In de avond, nacht, weekend en feestdagen hanteren (dienst)apotheken een hoger tarief voor de afhandeling van het recept van patiënten. Naast de prijs voor uw medicijn betaalt u een tarief voor de zorg van de apotheek. Dienstapotheken werken zonder winstoogmerk. Daarom rekenen zorgverzekeraars en dienstapotheken sinds 2014 de kostprijs voor zorg van de dienstapotheek. Dit ‘kostprijstarief’ is hoger dan het tarief dat uw gewone openbare apotheek berekent. Dat komt omdat de dienstapotheek hogere personeelskosten heeft – vanwege werktijden in avond-, nacht- en weekenduren. En omdat de dienstapotheek de kosten met een veel lager aantal recepten moet terugverdienen.

  • Hiv is de laatste jaren indrukwekkend gedaald in Nederland; dat komt door de inzet van effectieve preventie strategieën zoals testen, behandeling en PrEP, de Hiv preventiepil.
    Maar nog steeds komen er elk jaar nieuwe Hiv infecties bij; en bij de helft wordt Hiv pas laat gediagnosticeerd.
    Voorkomen is beter. Heb je Hiv opgelopen, dan is het belangrijk om dit op tijd te weten, want met tijdige behandeling kun je gezond oud worden en het virus niet overdragen (n=n).

    In deze korte video vertellen de GGD’en en MUMC+ hoe we laagdrempelig hiv en soa testen, en andere preventie en zorg aanbieden. https://www.youtube.com/watch?v=COtP_Rddg2k

    Meer weten of een test aanvragen? www.limburg4zero.nl.
    Limburg gaat voor nul nieuwe Hiv infecties in #TheNextStep!

  • In de periode van 4-12 oktober worden de griepvaccinatie uitnodigingen weer verstuurd. 
    Voor meer informatie over de jaarlijkse griepprik, kunt u kijken op www.rivm.nl/griepprik of www.thuisarts.nl/griepprik.

    Wanneer u een uitnodiging hebt ontvangen dan kunt u de griepprik halen op:

    datum Tijd Plaats
    dinsdag 18 oktober van 17:00 – 19:00 uur praktijk Koningin Julianastraat 3A
    woensdag 19 oktober van 13:00 – 14:00 uur  Maasstaete 
    donderdag 20 oktober van 17:00 – 19:00 uur praktijk Koningin Julianastraat 3A

     

    Let op:

    U kunt alleen gevaccineerd worden als u de uitnodigingsbrief bij u heeft, lees deze alstublieft nauwkeurig. Als u meent ten onrechte geen uitnodiging te hebben ontvangen graag telefonisch contact opnemen met de praktijk.

    Heeft u, of iemand in uw huishouden, klachten gerelateerd aan COVID-19 (Hoesten, (neus)verkoudheid en/of koorts) – Kom dan niet naar de praktijk op het genoemde tijdstip maar bel de assistente voor een alternatief prikmoment.

    Indien u het prettig vindt: voel u vrij om een mondkapje te dragen. Het dragen van mondkapjes is niet verplicht. Wij zorgen ervoor dat het vaccineren binnen de geldende RIVM richtlijnen gebeurt en vragen hiervoor wel uw medewerking.

  • In de periode van 4-12 oktober ontvangen mensen van 66 tot en met 69 jaar (geboren vanaf 1-1-1953 tot en met 31-12-1956) een uitnodiging van de huisarts voor een gratis pneumokokkenprik, tenzij zij deze vaccinatie de laatste twee jaar al ontvangen hebben. Het is de bedoeling de komende jaren iedereen tussen 60 en 79 jaar oud elke vijf jaar een vaccinatie aan te bieden.
    Voor meer informatie over de pneumokokken vaccinatie, kunt u kijken op www.rivm.nl/pneumokokken of www.thuisarts.nl/prik-tegen-pneumokokken.

    Wanneer u een uitnodiging hebt ontvangen dan kunt u de pneumokokken en griepprik tegelijkertijd halen op:

    datum Tijd Plaats
    dinsdag 18 oktober van 13:30-15:30 uur praktijk Koningin Julianastraat 3A

    Let op:
    Heeft u, of iemand in uw huishouden, klachten gerelateerd aan COVID-19 (Hoesten, (neus)verkoudheid en/of koorts) – Kom dan niet naar de praktijk op het genoemde tijdstip maar bel de assistente voor een alternatief prikmoment.

    Indien u het prettig vindt: voel u vrij om een mondkapje te dragen. Het dragen van mondkapjes is niet verplicht. Wij zorgen ervoor dat het vaccineren binnen de geldende RIVM richtlijnen gebeurt en vragen hiervoor wel uw medewerking.

  • Huisartsen voeren actie voor goede zorg
    Op 1 juli praktijk gesloten vanaf 12 uur.

    Huisartsen willen:

    • meer tijd hebben voor de patiënten;
    • minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;
    • betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken in het land;
    • dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost;
    • minder administratieve lasten.

    Op vrijdagmiddag 1 juli gaan veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie.

    Alleen voor spoedgevallen kunt u dan terecht bij de Centrale Huisartsendienst Nijmegen (CHN) tel. 0900-8880.

    Landelijk vragen huisartsen van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli aandacht voor de druk op de huisartsenzorg. Dat doen ze in het belang van alle patiënten.
    Huisartsen vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog. Steeds vaker wordt de zorg vanuit de thuissituatie geleverd. En wanneer patiënten verwezen worden naar het ziekenhuis, de ggz of andere zorgverleners zijn er vaak lange wachtlijsten.

    Wij hopen op uw begrip.

     

     

  • Afgelopen zaterdag is het gebouw officieel geopend door de burgemeester!
    Ondanks de warmte waren er veel mensen op uitgetrokken om een keertje door het gebouw te wandelen. Graag willen we iedereen bedanken voor de positieve en enthousiaste reacties, de leuke attenties, de grote kado’s en jullie aanwezigheid!

     

  • Uw mening telt.

    Via de mail hebben we een enquête verstuurd. Wilt u meewerken aan onze patiënten enquête? Dit kost u ongeveer tien minuten van uw tijd en is volledig anoniem.

    Mocht u de mail niet ontvangen hebben dan zijn we misschien niet in het bezit van het juiste emailadres. Wilt u het juiste emailadres doorgeven aan de assistentes? 

  • Het komt steeds vaker voor dat men dagen moet wachten op een afspraak voor het spreekuur. En ook bij telefonisch contact met de praktijk, sta je langere tijd in de wacht.

    Waarom is dat zo?
    We doen er alles aan om de drukte te voorkomen. Bovenop de normale bezetting aan doktersassistentes hebben we al jaren extra mankracht (of, zoals het in onze praktijk 100% gebruikelijk is, ‘vrouwkracht’) ingezet. Niet alleen extra doktersassistentes, maar ook praktijkondersteuners die taken van de huisartsen over hebben genomen, er is zelfs een digitale assistente.. Er werkt een praktijkmanager in de praktijk, iets wat vroeger door de huisarts zelf “erbij gedaan werd”. Er is uitbreiding geweest in de bezetting van de huisartsen. 

    Waarom zijn er nu dan toch nog steeds problemen?
    Dat heeft een aantal oorzaken.

    • Patiënten bezoeken sneller de huisarts vanwege kleine klachten dan vroeger. ‘Googelen’ heeft daar een belangrijk aandeel in
    • Veel mensen mogen en kunnen niet ziek zijn vanwege hun werk, dus ziekte moet snel over zijn en patiënten hopen dat de huisarts daar snel een oplossing voor heeft.
    • We zien meer psychische problemen, dat meer tijd kost.
    • We hebben meer tijd nodig per patiënt omdat mensen gemiddeld steeds ouder worden met de bijbehorende gezondheidsproblemen.
    • Patiënten komen sneller terug van de specialist naar de huisarts.
    • Hulpbehoevenden die vroeger naar een verpleeghuis gingen, blijven vaak langer thuis of gaan in kleinschalige wooneenheden wonen, waar de zorg toch door de huisarts gegeven blijft worden.
    • Al met al komen we met tien minuten per consult vaak niet meer uit. Dat betekent dat we minder patiënten per dag kunnen zien. Dat betekent ook dat het aan de telefoon steeds drukker wordt wat u merkt aan de wachttijd.
    • Door de afgelopen Covid jaren is de drukte op de praktijk ook enorm toegenomen. 

    Wat kunt u zelf doen om ons te helpen?

    • Bestel uw medicijnen via het portaal op onze website of maak gebruik van de herhaalservice van de apotheek Malden en Molenhoek. Informeer hierna bij de apotheek.
    • Download de app ‘Moet ik naar de dokter’ en raadpleeg deze voordat u belt. Kijk bijvoorbeeld ook op de internetsite thuisarts.nl. De site waar u wèl met de dokter over van gedachten kan wisselen. Vaak heeft u geen afspraak nodig en kunt u zelf met de juiste informatie vooruit.
    • Sta eens stil bij het ouder worden en de eindigheid van het leven en de onvermijdelijke kwalen die dit met zich mee brengt. Soms is er wat aan te doen. Maar vaker is er geen oplossing voor.
    • Accepteer ook dat aandoeningen die vanzelf overgaan, tijd nodig hebben om te genezen. Soms vaak weken! Niet elke verkoudheid word een longontsteking.
    • Laat je niet leiden door de angstcultuur die over ons wordt uitgegoten, geloof in jezelf en ga uit van je eigen kracht. Ben je ongerust? Maak gerust een afspraak. Maar laat je niet gek maken door de huidige maatschappij.

    U mag gerust klagen, gebruikt u hiervoor het klachtenformulier op de website. Maar alleen maar klagen op de werkvloer tegen de professionals zal amper effect hebben. Zij hebben juist het belang van u als patiënt voor ogen. Klaag daarom niet alleen bij de praktijk en de apotheek, waar hard gewerkt wordt om de zorg nog te kunnen leveren.
    Klaag daarom ook bij de zorgverzekeraar, bij de patiëntenverenigingen en vooral bij de politiek. Ook uw stem is belangrijk om tot een oplossing te komen.

    Tenslotte, uit het bovenstaande zult u wellicht concluderen dat het de komende tijd er niet beter op zal worden. Ondanks het verbazingwekkende feit dat de rek er compleet uit is, willen wij zorg blijven leveren. Wij hebben elke dag voldoende spoedplaatsen om u in geval van nood snel te kunnen helpen. Voor het overige vragen wij u geduldig te zijn. Dat is gemakkelijk gezegd, maar laten we vooral elkaar niet afvallen in een maatschappij waar beleidsmakers op afstand de lachende derden lijken te zijn. U zult uit het bovenstaande ook begrijpen, dat er sinds jaar en dag ook een forse aanslag op het geduld van de huisarts plaats vindt. Laten we vooral samen met elkaar optrekken en ons hierin niet laten verdelen. Bij alles wat we trachten te doen, staat uw gezondheid voorop. 

  • Hoge bloeddruk verhoogt het risico op een hartinfarct, beroerte of hartfalen

    Een internationaal team van wetenschappers heeft een van de oorzaken van primaire hypertensie of hoge bloeddruk ontdekt.

     

    Lees het hele artikel op: Zorgkrant.nl

    Publicatiedatum: 11-11-2020

  • Rouwbegeleiding bij verlies.

    ‘Je ervaring delen kan helpen’

    Het verliezen van een dierbare brengt rouwgevoelens met zich mee. Het heeft veel impact op je leven. Rouwen is langzaam maar zeker begrijpen dat jouw leven ingrijpend is veranderd door het verlies van iemand die je lief is.

    Het delen van ervaringen met anderen die een dierbare zijn verloren kan steun geven. Samen in gesprek gaan over hoe om te gaan met deze ingrijpende gebeurtenis in je leven.

    Bijeenkomsten: dinsdag 10 en 26 april, 3, 10, 17 en 31 mei 2022
    Tijden: van 18:30-20:30 uur.
    Locatie: Synthese, Leunseweg 51 in Venray.

    Kijk voor informatie op de website van Synthese of in de bijlage

    Aanmelden: via de website van Synthese 

  • Om u nog beter van dienst te kunnen zijn maken we gebruik van een digitale assistente. Wanneer het druk is aan de telefoon krijgt u de keuze om een boodschap achterlaten op een bandje. U wordt dan teruggebeld volgens afspraak die u met de digitale assistente kunt maken. Wij willen wel uitdrukkelijk vermelden dat dit niet gebruikt kan worden voor spoed of wanneer u dezelfde dag een afspraak wilt maken. 

  • De 3de Covid-vaccinatie van 60-plussers en van mensen in zorginstellingen komt er op aanraden van de Gezondheidsraad. De vaccinatie van ouderen wordt gedaan door de GGD, huisartsen hebben geen rol in de uitvoering daarvan.

    Als u vragen heeft over  de derde COVID-vaccinatie, vragen wij u om te bellen naar de GGD op telefoonnummer 0800-7070 of digitaal via de site van het RIVM. Huisartsen kunnen geen vaccinaties voor patiënten regelen.

  •  

    eMJe consulente Alexandra Janssen

    • Alexandra is gespecialiseerd in het aanmeten van therapeutische elastische kousen en andere compressie hulpmiddelen
    • Onze consulente is ook gediplomeerd in het adviseren voor borstprothesen en bijbehorende lingerie
    • Woensdag vanaf 09.00 uur in de even weken zijn wij aanwezig in Mook Medisch Centrum, u kunt ons bellen op 0180 – 410299 voor een afspraak
    • Indien nodig komen wij ook kosteloos aan huis
    • eMJe heeft contracten met alle zorgverzekeraars
      eMJe elastische kousen & borstprothesen

     

  • Helaas is er een externe fout in de uitnodigingen van de griepvaccinaties en pneumokokken.

    Bent u  69 tot en met 73 jaar (d.w.z. geboren vanaf 1-1-1948 tot en met 31-12-1952) dan bent u welkom op dinsdag 19 oktober van 13:30-15:30 voor de pneumokokkenprik en de griepprik.

    Bent u ouder dan 73 of jonger dan 69 dan ontvangt u alleen een griepvaccinatie.

    Leeftijd Welke vaccinatie Wanneer
    ouder dan 73 of jonger dan 69 griepvaccinatie

    Dinsdag 19 oktober van 17:00 -19:00 uur

     of 

    donderdag 21 oktober van 17:00-19:00 uur

    van 69 tot/met 73 jaar  pneumokokken en griepvaccinatie dinsdag 19 oktober van 13:30 -15:30

    Deze vaccinaties zijn in ons nieuwe pand  Julianastraat 3 te Mook.

    Op woensdag 20 oktober is er alleen de mogelijkheid voor griepvaccinatie van 13:00 uur tot 14:00 uur in de Maasstaete

  • Per september 2021 ben ik gestart in het prachtig nieuwe pand van MC Mook. Ik ben 2 dagen werkzaam in de praktijk. Daarnaast werk ik ook als docent aan de afdeling eerstelijnsgeneeskunde in het Radboudumc. Ik heb veel plezier in de afwisseling van het werk als huisarts en wil me hard maken voor een goede samenwerking met andere medewerkers in de zorg. Ik woon in Nijmegen met mijn partner en 2 jonge kinderen. In mijn vrije tijd houd ik van wielrennen, wandelen, tuinieren en koken.

  • In de periode van 4-11 oktober worden de griepvaccinatie uitnodigingen weer verstuurd. 
    Voor meer informatie over de jaarlijkse griepprik, kunt u kijken op www.rivm.nl/griepprik of www.thuisarts.nl/griepprik.

    Wanneer u een uitnodiging hebt ontvangen dan kunt u de griepprik halen op:

    datum Tijd Plaats
    dinsdag 19 oktober van 17:00 – 19:00 uur praktijk Koningin Julianastraat 3A
    woensdag 20 oktober van 13:00 – 14:00 uur  Maasstaete 
    donderdag 21 oktober van 17:00 – 19:00 uur praktijk Koningin Julianastraat 3A

     

    Let op:
    Heeft u, of iemand in uw huishouden, klachten gerelateerd aan COVID-19 (Hoesten, (neus)verkoudheid en/of koorts) – Kom dan niet naar de praktijk op het genoemde tijdstip maar bel de assistente voor een alternatief prikmoment.

    Indien u het prettig vindt: voel u vrij om een mondkapje te dragen. Het dragen van mondkapjes is niet verplicht. Wij zorgen ervoor dat het vaccineren binnen de geldende RIVM richtlijnen gebeurt en vragen hiervoor wel uw medewerking.

  • In de periode van 4-11 oktober worden de pneumokokken vaccinaties ontvangen mensen van 69 tot en met 73 jaar (geboren vanaf 1-1-1948 tot en met 31-12-1952) een uitnodiging van de huisarts voor een gratis pneumokokkenprik.
    Voor meer informatie over de pneumokokken vaccinatie, kunt u kijken op www.rivm.nl/pneumokokken of www.thuisarts.nl/prik-tegen-pneumokokken.

    Wanneer u een uitnodiging hebt ontvangen dan kunt u de pneumokokken en griepprik tegelijkertijd halen op:

    datum Tijd Plaats
    dinsdag 19 oktober van 13:30-115:30 uur praktijk Koningin Julianastraat 3A

    Let op:
    Heeft u, of iemand in uw huishouden, klachten gerelateerd aan COVID-19 (Hoesten, (neus)verkoudheid en/of koorts) – Kom dan niet naar de praktijk op het genoemde tijdstip maar bel de assistente voor een alternatief prikmoment.

    Indien u het prettig vindt: voel u vrij om een mondkapje te dragen. Het dragen van mondkapjes is niet verplicht. Wij zorgen ervoor dat het vaccineren binnen de geldende RIVM richtlijnen gebeurt en vragen hiervoor wel uw medewerking.

  • Elselien Küpers is onze nieuwe huisarts, zij is werkzaam op de maandagen en donderdagen. 

  • Beste patiënten,

    Breg Braak heeft laten weten haar werk in Mook per 5 augustus 2021 te beëindigen. Ze wordt praktijkhouder in Nijmegen.

    “Ik wil u van harte bedanken voor al het vertrouwen die u mij gegeven heeft, door uw gezondheidsvragen met mij te delen. Ik ben u dankbaar dat ik uw dokter mocht zijn en ik hoop dat u zich voldoende gesteund en geholpen voelde. Ik wens u het allerbeste en veel gezondheid toe.”

    Wij wensen haar veel succes bij haar nieuwe uitdaging. Ondertussen zijn we druk op zoek naar een geschikte opvolger. Zodra we die gevonden hebben maken we dit bekend via onze website.

    Met vriendelijke groet, mede namens Breg Braak,

    Yuri Fisscher en Meike Reijnen , huisartsen Medisch Centrum Mook.

  • Dinsdag 22 juni is het zover en open wij de deuren van ons nieuwe pand op de Koningin Julianastraat 3! We zien er naar uit naar de extra ruimte en naar de nieuwe voorzieningen  waar we u nog beter kunnen ontvangen! Wij vragen uw begrip voor de extra drukte die dit met zich meebrengt.

     

  • De verbouwing vordert gestaag en het einde is in zicht! En er is een voorzichtige planning. De in gebruik name van het gebouw staat gepland voor het huisartsengedeelte op 22 juni! Vanaf die dag hopen we de patiënten in de nieuwbouw mogen te ontvangen. 

  • Mensen met een medische aandoening, die jaarlijks in aanmerking komen voor een griepvaccinatie, worden vanaf donderdag 6 mei gefaseerd uitgenodigd voor een coronavaccinatie. Het gaat om mensen geboren tussen 1961 en 2003. Deze groep ontvangt de komende weken een uitnodiging.

    Binnen 2 tot 3 weken kan het merendeel van deze groep een afspraak inplannen bij de GGD. Mensen worden verspreid over het land uitgenodigd. De uitnodiging is persoonlijk en niet overdraagbaar. Alleen na ontvangst van de brief met de code kan een afspraak gemaakt worden bij de GGD. Het is heel belangrijk om de persoonlijke uitnodiging mee te nemen naar de afspraak.
    Deze groep krijgt bij de GGD het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna.

    Zie voor meer informatie: Eerste mensen met medisch risico uitgenodigd voor vaccinatie

    Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid
    De huisarts heeft geen invloed op de voorkeur voor bepaalde vaccinaties.

  • Eind april ontvangen de patiënten met geboortejaar 1958 tm 1960 een uitnodiging voor een Covid vaccinatie. Deze vaccinatie is met het AstraZeneca vaccin en zal plaats vinden in de middag van 12 mei in het Moks café.

    Helaas is het niet mogelijk de tijden van vaccinatie aan te passen. Ook is het niet mogelijk een ander merk vaccin te ontvangen.

    De tweede vaccinatie is gepland op woensdag 14 juli in de ochtend. Het tijdstip staat in de eerste uitnodiging. 

    Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

    In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. 

    Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

  • Tweede Covid-vaccinatie 12 mei -> aanpassing in tijdschema

    De mensen die in februari de eerste vaccinatie hebben ontvangen, ontvangen op 12 mei de tweede vaccinatie. Eind april ontvangt u hiervoor een nieuwe uitnodiging met een nieuw tijdschema, deze vaccinatie ronde zal in de ochtend plaats vinden. Helaas is het niet mogelijk het tijdstip aan te passen. 

    Uiteraard staat onze patiëntenzorg voorop. We plannen het vaccineren zo in dat dit spoedig en goed kan plaatsvinden, naast de zorg voor al onze patiënten.

    Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

    In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. 

    Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

  • Vragen AstraZeneca

    Wanneer u vragen heeft over AstraZeneca willen wij u verwijzen naar berichtgeving op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u bellen met het landelijk publieksinformatienummer 0800 -1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).

    Meer informatie

  • Vaccinatie in onze praktijk start week 8:

    Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De komende tijd zullen wij zo snel als de organisatie in de praktijk en de vaccinvoorraad dat toelaat een specifieke groep patiënten gaan vaccineren.

    Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat deze vaccinatie door de huisarts op dit moment alleen is voor:

    • mensen geboren in 1956 en 1957
    • 2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:
      1. mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)
      2. mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)

    Alle bij ons bekende patiënten uit deze groepen ontvangen uiterlijk 18 februari een uitnodiging voor vaccinatie. Alleen wanneer u tot één van deze groepen behoort en op 19 februari nog geen uitnodiging heeft ontvangen, kunt u hierover contact opnemen met de praktijk.
    Het is alleen mogelijk afspraken af te melden, verzetten of ruilen is niet mogelijk. 

    Voor alle andere patiënten geldt: op dit moment kunnen wij niet anders dan u om geduld vragen. Wij weten niet wanneer u aan de beurt bent voor vaccinatie.

    Uiteraard staat onze patiëntenzorg voorop. We plannen het vaccineren zo in dat dit spoedig en goed kan plaatsvinden, naast de zorg voor al onze patiënten.

    Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

    In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. 

    Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

  • Geraakt door corona?

    Je staat er niet alleen voor. Wij zijn er voor jou.

    Blijf niet zitten met je zorgen. Neem contact op voor een luisterend oor, praktische hulp, advies of ondersteuning. Onze professionals en speciaal opgeleide vrijwilligers zijn er voor jou. Je kunt vrijblijvend contact opnemen met synthese, thuis in je wijk.

    Telefoon: 0478-517300
    Mail: info@synthese.nl

  • Voor algemene vragen over het coronavirus of over de vaccinatiestrategie kunt u terecht op de website

    www.coronavaccinatie.nl

    of bellen naar het algemene informatienummer 0800-1351.

  • 9 februari 2021

    De sneeuw en kou maakt de voortgang van de bouw moeilijker. Maar we hopen nog steeds eind mei te kunnen verhuizen.

     

    De nieuwbouw vordert gestaag! Hoewel we niet kunnen wachten om te verhuizen moeten we toch nog even geduld hebben. Zie hier het filmpje van het dak en metselwerk.

    Nieuwbouw dak en metselwerk 

  • Ondanks berichten in de media zal de tweede vaccinatieronde op 14 juli niet eerder gaan plaats vinden. Het vaccin is Astra Zeneca.

  • DementieNet heeft als doel zorgprofessionals te verbinden en zo de dementielast voor alle betrokkenen te verlichten. Dat doen we door zorg te organiseren in een lokaal netwerk rond patiënten. Zij overleggen samen met de zorgverleners binnen het bredere netwerk en stemmen de zorg perfect af op de behoeften van de patiënt. Dankzij deze persoonlijke aanpak kunnen patiënten langer thuis wonen en krijgen we allemaal meer grip op dementie.

    Wat betekent dit voor patiënten & hun naasten?

    • Dementiezorg dicht bij huis.
    • Betrokkenheid bij besluitvorming rond zorg en behandeling.
    • Lichtere dementielast.
    • Meer grip op dementie.

    Zie voor meer info: DementieNet

    Lees meer

  • Wie vitamine D slikt, heeft een kleinere kans op een coronabesmetting en wie toch ziek wordt, heeft een minder ernstig ziekteverloop. Dit stellen wetenschappers, artsen, en hoogleraren immunologie, zo meldt Algemeen Dagblad.

    Lees het hele artikel op: Nationalezorggids.nl

    Publicatiedatum: 28-10-2020